torsdag 19 februari 2009

Allt mer pinsamt för Sahlin

Det börjar bli allt mer uppenbart att General Motors avsikt inte är att värna om vare sig Saab eller svenska arbetstillfällen. De vill att någon annan skall betala deras misslyckanden. Avslöjandet att GM tackat nej till en gräddfil till Europeiska Investeringsbanken talar sitt tydliga språk.

Det svenska folket inser vad som händer enligt färska opinionsundersökningar. En annan som förstår vad som pågår just nu är Aftonbladets Lena Melin som här skriver om hur GM just nu springer med svansen mellan benen och försöker få andra länders skattebetalare att betala för deras misstag.

En som konsekvent verkar missa allt som sker är Mona Sahlin. Hon faller pladask och rycker ut till de amerikanska aktieägarnas förtjusning. Hon fortsätter dock kritisera regeringen med tillägget att hon inte har några egna förslag för det är lång kvar till valet. Mona Sahlins olämplighet som statsminister kan verkligen inte visas tydligare.

2 kommentarer:

Nils Dacke sa...

Det skulle vara trevligt om ni politiker inser allvaret och att vanliga människor kommer att råka illa ut och inte som vanligt kastar skit på varandra.

GM gör ju precis det som förväntas av dom, ser till sina egna intressen och läxan som du och framförallt (S) ska lära sig är vår mobbning av inhemska entreprenörer till förmån för anonyma kapitalister helst från andra sidan jordklotet.

Så se till nu att samla

Mats G Nilsson sa...

Det är riktigt att det är vanliga människor som drabbas. I Trollhättan pga vad som händer inom Saab/GM och i hela landet pga av finanskrisen. Det kan dock aldrig ursäkta Mona Sahlins idé om att ta över kostnaderna från General Motors. Då drabbas vanliga människor i Sverige (de i Trollhättan dubbelt upp) medans aktieägarna i USA slipper en stor del av kostnaden. Det är inte att värna om gemene man här hemma.