måndag 15 juni 2009

Fortsatt oroligt i Iran

Protesterna i Teheran fortsätter. Detta trots att demonstrationer emot valutslaget förbjudits. Inte mycket finns rapporterat om protestyttringar utanför huvudstaden. Om det beror på att ingen kan rapportera om dem eller att det inte finns några demonstrationer utanför huvudstaden är svårt att säga. Regeringskritisika tidningar uppges ha stoppats.

Flera länder i omvärlden talar nu öppet om att de ifrågasätter valresultatet. Ayatollah Khamenei har lovat att anklagelserna om valfusk ska utredas. Vad nu det kan betyda. En antidemokrat skall säkerställa att demokratin efterlevs... Känns inte helt övertygande. Egentligen är det märkligt att frågan om valfusk får denna uppmärksamhet då valet i vilket fall som helst alldeles uppenbart strider emot de mest grundläggande demokratiska principer.

Det finns en uppenbar fara i att Ahmadinejad nu skall försöka ena sitt folk genom att ännu tydligare hetsa mot sitt stora hatobjekt, den judiska staten Israel. Det finns all anledning att följa utvecklingen i Iran noga och inte helt utan oro.

3 kommentarer:

Araben sa...

"Judiska staten"? Har du erkänt Israel som en judisk stat? Bara undrar eftersom få andra har gjort detsamma.

Anonym sa...

Vi i Europa gör allt vad vi kan för att införa och respekta Islam här i Europa, vi står inte på Iranska a folkets sida, vi står på Mellan-Östern-Diktaturernas sida!!

Vi gör allt vad vi kan för att få hit denna religion.

Allah Akbar, mera Islam i Sverige, mera våldtäkter, mord, upplopp, bilbränning, stenkastning. Mera våld, mera våld.

Mats G Nilsson sa...

Araben: Jag skrev att Ahmadinejads hatobjekt är den judiska staten Israel.