onsdag 10 juni 2009

Kommunister för krig och förföljelse

Just nu demonstrerar kommunister mot Natoövningen Loyal Arrow i Norbotten. Övningens syfte är att snabbt komma på plats så att stridigheter inte uppstår när regionala konflikter blossar upp i Europa. Syftet är alltså att undvika etnisk rensning, folkförflyttningar, dödsfall och det oförsonliga hat som alltid växer fram när dessa konflikter uppstår.

Man skulle kunna tro att de flesta faktiskt vill att demokratiska stater i omvärlden hjälper till för att förhindra det som hände exempelvis på Balkan. Men det vill inte kommunisterna. De gillar inte organisationen och därför ska de 28 medlemsländerna inte hjälpa till vare sig i Europa eller utanför Somalias kust. Åtminstone bör de inte hjälpa till genom att samverka i den organisation de själva valt för att samverka. Logiken bakom detta är lika självklar som att hemsidan de skapat för att ljuga om den svenska "Natoanslutningen" inte längre fungerar...

8 kommentarer:

Sierra sa...

1. Var i hela fridens namn får du att aktivisterna i Ofog skulle vara kommunister?

2. Kan du inte utveckla dina tankar mer kring vad du tror har hänt utanför Somalias kust? Varför ser situationen ut som den gör?

Sierra sa...

Hur stämmer Guantanamobasen och NATO:s bröllopsbombningar in i din världsild? Är det exempel på den fred och frihet som NATO skänker oss?

Mats G Nilsson sa...

1. Revolutionär Kommunistisk Ungdom brukar titulera sig kommunister. Jag delar deras bedömning.
2. Det kan jag göra vid tillfälle. Nato-insatsen idag är till för att hjälpa bl a hjälpinsatserna att komma fram. Att stoppa Nato-insatsen är att stoppa hjälpen.

Sierra sa...

1. Och vad har Ofog med RKU att göra?

2. Haha, ja, Nato är verkligen en fredsorganisation. Dra den om rödluvan.

Slim Shady sa...

Revolutionär Kommunistisk Ungdom förkortas RKU. Vet inte om du är ordblind, men RKU är alltså inte samma bokstäver som OFOG. I det första är det tre bokstäver, ett R följt av ett K, följt av ett U. I den andra är det fyra bokstäver, O - F - O - G. Möjligtvis kanske man kan förväxla det med Original Gangsters, förkortas OG. Men det är ju ändå bara hälften rätt. Du hade ju noll procent rätt.

Mats G Nilsson sa...

Som sagt; RKU är kommunister, de är på plats och de demonstrerar. Under vilken bokstavskombination de eventuellt verkar för dagen bryr jag mig inte om.

Jag brukar inte beskriva Nato som fredsorganisation. Men tack för tipset!

Anonym sa...

Att vi inte skulle behöva ett försvar är en utopi. Trevlig tanke men föga smart i långsiktigt perspektiv. Kaliningrad är väldes mest militäriserade område enligt de f.d. sovjetiska stridspiloter jag arbetar med. Detta område är knappa 40 minuters flygning från vår huvudstad. Nu tar det ca 40 minuter för vårt eget flygvapen att nå vår huvudstad, när vi väl upptäckt att de kränker vårt luftrum... räkna själv.

Mats G Nilsson sa...

Självklart behöver vi ett försvar.