Här samtalar jag med Deborah Johns som är talesman för Our Country Deserves Better. Johns är en uppmärksammad military mom som stöder kriget i Irak. Hon har fungerat som en motvikt till Cindy Sheehan som demonstrerade emot kriget. Hon berättade för mig att hon har en son i Irak just nu.
Deborah Johns åkte buss runt i USA tillsammans med flera konservativa radiopratare och opinionsbildare i något som kallades Stop Obama Tour. Den här typen av politiska kampanjer är vanliga i USA. De är inte sanktionerade av presidentkandidaterna eller partierna utan av särskilda kampanjkommittéer. De hör ofta ofta hemma politiskt på någon av ytterkanterna. I det här fallet var det för lite positivt om McCain och för mycket negativt emot Obama för min smak.
Foto: Chris Maluszynski - Moment Agency
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Amerikanska kampanjare av det där slaget brukar ju ha en tendens att polarisera betydligt starkare än vi är vana vid här i Sverige. Och i den polariseringen tummas det oftast en del på sanningen. Politik i USA tenderar ju i vissa fall vara lite som sport är för oss: vårt eget lag är bäst - oavsett vad än det nu må vara. Och det andra laget är sämst - bara för att de inte utgör vårt eget lag. Det gör förstås in politiken i sig sämre - eftersom majoriteten av människor inte köper förenklad kampanjretorik - däremot blir den kanske lite mer aggressiv till sin natur - en aggressivitet vi svenskar förmodligen är mest bekanta med i sportsammanhang.
Med tanke på soldatmammor och irakkriget, så skulle jag förövrigt samtidigt vilja göra lite reklam för en artikelserie om irakkriget på min egen blogg Amerikanska nyhetsanalyser: http://usapol.blogspot.com/2008/11/irakkriget-ur-ett-historiskt-perspektiv.html
Det är en serie i 3 delar där den historiska kontexten till irakkriget skildras. Något som svensk media i princip helt förbisett i sin nyhetsrapportering och något som också lett till det tämligen kompakta krigsmotstånd som rått i Sverige sen irakkrigets början.
Del 1 är utlagd på ovan nämnda länk, del 2 kommer i slutet av veckan - och del 3 inte allt för långt därefter.
Det är lite intressant att när huvudkampanjerna gör allt för att vinna de oberoende och moderata väljarna så finns dessa fria kampanjgrupper som tilltalar de väljare som befinner sig på ytterkanterna. Kommer vi se en liknande utveckling i Sverige?
Ska läsa om Irakkriget med intresse!
Skicka en kommentar