fredag 4 juni 2010

Spärrarna har släppt

Jag har nu testat Newsmill för första gången. I Ship to Gazadebatten länkade jag inlägget om SVT:s bristande allsidighet. I skrivande stund är 88 % "arga" på SVT:s rapportering.

I Svenska Dagbladet skriver Willy Silberstein, som är ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism, klokt om hur spärrarna helt släppt på sina ställen. Nu har kritiken slagit över i ren antisemitism.

4 kommentarer:

Lennart F sa...

Willy Silberstein har helt rätt. Men jag tror inte att det enbart handlar om judehat, utan jag tror att det, trots allt, sedan gammalt inom extremvänstern finns en viss legitimitet för att använda judarna som grupp när man egentligen menar borgarklassen. Juden får både i gammal bolsjevikisk och i nazistisk propaganda representera ärkeborgaren.

Är det inte ett klassiskt mobbarknep att isolera och trakassera en svag individ eller en liten grupp för att skrämma upp och tysta en annan och större grupp?

Dokumentären om danska Blekingegadeligan kan tyvärr bara ses till i kväll, men den handlar om en vänsterextrem grupp som beslutar sig för att gå ett steg längre i den internationella klasskampen. De börjar råna banker och skickar under 70-80 talen flera tiotals miljoner till PFLP:

http://svtplay.se/v/1983194/dox/den_osynliga_cellen?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2012898/sb,p129798,1,f,-1

Även i Sverige har militanta vänsteraktivister haft nära kontakter med PFLP. Läs IB-agenten Gunnar Ekbergs självbiografiska 'De ska ju ändå dö' och häpna !

Det otäckaste med Ship to Gaza-affären är de nära förbindelserna mellan extremvänstern i Europa och militanta islamister och hur de kan utmålas som "fredsaktivister" av en nästan enig medievärld. Det är något som berör oss alla, både judar och icke-judar.

Anonym sa...

Willy Silberstein var som ung med i det högerextrema "Demokratisk Allians". Organisationen örvakades av SÄPO och tände bl.a eld på FNL:s tryckeri och stal sprängämnen från militären.

Johannes Forsblom sa...

Utan de fanatiska kristna i Moral Majority i USA så skulle vi ha sett en tvåstatslösning i Israel och Palestina för länge sen. Jag tror att det största hotet mot freden i Mellanöstern måste kopplas till Moral Majority i USA som har ett stort inflytande över utrikespolitiken.

Men nog om detta. Jag vill säga följande om Ship to Gaza:

Det irländska skeppet Rachel Corrie skapade inga rubriker när det bordades av israeliska soldater eftersom allt gick fredligt till. Men det är bara det tålmodiga arbetet i bakgrunden som kommer att bära frukt för framtiden.

På grund av våldet från aktivisternas sida på det turkiska skeppet vill jag uppmana de ansvariga för Ship to Gaza att avbryta allt samarbete med den turkiska organisationen IHH. Det har visat sig i efterhand att det är en mycket tvivelaktig organisation som knappast använder fredliga metoder och att de äventyrar hela fredsprojektet.

Du Kan läsa hela artikel på min blogg:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/06/en-vadjan-till-ship-to-gaza.html

Mats G Nilsson sa...

Johannes jag tror att du kraftigt överskattar Moral Majoritys inflytande. Tror t o m du missuppfattat vad flera delar av den rörelsen egentligen vill. Är slutligen hundraprocentigt övertygad om att de inte utgör några rådgivare till dagens administration i Vita Huset.