tisdag 27 oktober 2009

Det finns ett alternativ för sänkt skatt

Socialdemokraterna sänkte aldrig skatten för pensionärerna när de hade chansen. I dagens VLT skriver jag och Staffan Anger om varför borgerliga regeringar sänker skatten för pensionärerna. Vi gjorde det förr, vi gör det nu och vi kommer att göra det i framtiden. Socialdemokraternas påstådda vilja att sänka skatten saknar stöd i verkligheten.

Mona Sahlin väljer dock inte den populistiska vägen när det gäller behovet av att jobba längre. Egentligen behövs inte att pensionsåldern höjs genom lagstiftningen. Nuvarande pensionssystem gör att framtida generationer måste jobba längre för att kunna bibehålla den nivå dagens nyblivna pensionärer får.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Finns säkert människor inom vissa yrksgrupper(politiker) och andra skrivbordhäckare som skulle orka jobba längre,men knappast vi med utslitna kroppar.
Sedan se till att ungdomen kommer ut i arbete tidigare,se till att alla i arbetsför ålder i invandrar områdena börjar jobba,så kan vi behålla pensionsåldern vi har.

Kraxpelax sa...

Förutsatt kompetent styre behöver skatten höjas med kraftig progression. Annars sliter inkomstklyftorna sönder hela samhället med massivt allmänfarlig kriminalitet som följd. Bloggartikeln var till saken. Förresten, hur produktiva är 65-åringar?

- Peter Ingestad, Solna