måndag 12 oktober 2009

Befria Bodström från lönen 2010

Att mäta riksdagsledamöternas aktivitet genom att mäta voteringsnärvaron är ett ganska trubbigt instrument. Ett flertal ledamöter har internationella uppdrag och det kan på ett rimligt sätt förklara en högre frånvaro. Ibland måste dessutom några kvittas ut för att jämna ut andra sidans (förhoppningsvis legitima) frånvaro.

Jag kanske t o m skulle kunna ha förståelse för Thomas Bodströms anmärkningsvärt höga frånvaro i procent. Men vad jag aldrig kan respektera är de motiv han själv anger för att inte vara på plats men ändå ta ut full lön. Bodström tar uppenbarligen inte sitt uppdrag som riksdagsledamot på allvar. Väljarna bör se till att han inte får behålla den lönen efter valet 2010. Jag tror advokatlönen kommer att räcka till.

Jag konstaterar för egen del att jag under mätperiooden vårterminen 2009 var frånvarande vid 3 procent av voteringarna, således en rejäl bit under genomsnittet på 18 procents frånvaro.

1 kommentar:

Leif Ekstedt sa...

Problemet är väl, att Bodström syns på gott eller ont.
Vi behöver fler som syns!!!!
Många av riksdagsledamöterna bloggar och gör det bra ,innehåll,
marknadsföring av partiet är viktigt. FRA har väl ingen lyckats förklara - men det var säkert intressant när partipiskan ven för några månader sedan.