söndag 26 oktober 2008

På plats i Washington

Ikväll kom jag fram till en regnig amerikansk huvudstad. Flygresan tillbringades delvis med att prata med några amerikaner som inte brann för någon av kandidaterna. McCain är nog lite bättre egentligen men Obama är fräschare lyder den korta sammanfattningen. Om många amerikaner känner på detta sätt finns det fortfarande många väljare att vinna eller förlora.

Läste DN som på första sidan berättade om republikaners avhopp till Obama. Bilden som beskrivs är en kampanj i kris. Inne i tidningen beskrivs hur McCains kampanj har medvind i och med Joe the Plumberhistorien. Det går att se många trender och tecken just nu.

State department har uppdaterat informationen om programmet på hemsidan. Imorgon bitti, söndag klockan 8:30 drar programmet igång. Ingen ledig söndag således men en rundtur på eftermiddagen är utlovad.

2 kommentarer:

Ronie Berggren sa...

Spännande blogg och spännande resa. Är det fler svenskar än du som deltar i The International Visitor Leadership Program?

Du får gärna beskriva programinnehållet mer utförligt. Det låter väldigt intressant.

Mats G Nilsson sa...

Det är bara jag i detta program. Men jag vet att flera svenska riksdagsledamöter kommer hit över valet.

Försöker uppdatera om innehållet mer noggrant under resans gång. Har precis publicerat några inlägg från dagens övningar.