onsdag 29 oktober 2008

A happy bunchMannen på bilden till höger (ursäkta den dåliga kvalitén) är Dr Frank Newport. Han är editor-in-chief för Gallup Poll.

Dr Newport radade upp undersökningar som visar att förutsättningarna för demokraterna är oerhört goda. Exempelvis är nu endast 7 procent av amerikanarna nöjda med hur tillståndet är i USA. President Bush får nu bara godkänt av 25 procent av befolkningen. Det är mycket nära den sämsta noteringen någonsin, Harry Truman fick 22 % vid ett tillfälle.

Att republikanerna är något nöjdare än demokraterna kanske inte förvånar. Dock visade Dr Newport att det alltid är på det sättet. De missnöjda och negativa finns på vänstersidan. De mest positiva och optimistiska är alltid republikaner. "The republicans are always a happy bunch".

Apropå opinionsundersökningar kan sägas att det från bägge läger nu framkommit att de inte litar på opinionsundersökningarna. Exempelvis har Barack Obama, John McCain och Sarah Palin idag kampanjat i Pennsylvania. Det har väckt en hel del uppmärksamhet då staten enligt de offentliga opinionsundersökningar är säkrad för Obama. De båda kampanjledningarna är uppenbarligen av annan uppfattning.

Inga kommentarer: