söndag 14 februari 2010

Om falska anklagelser

För en vecka sedan började telefonen att ringa. Vänner till mig tipsade om att ett par personer spred felaktiga rykten om mig. Jag lade ingen särskild vikt vid det då, struntprat får man lära sig leva med. Det var ett misstag.

Sedan kom nyheten med kandidaten som betalat värvningars medlemsavgifter. Det hade förekommit fusk och anklagelser fanns redan ute. Jag var en av de utpekade. Jag skulle inte ha nonchalerat de felaktiga ryktena.

Jag fick frågan av Dagens Nyheter om även jag betalade mina värvningar. Det har jag inte gjort och svarade nej. Jag fick då också frågor om den ”märkliga” ökningen av medlemmar i Tensta Rinkeby. Jag ser nödvändigtvis inte vår medlemsökning i Tensta Rinkeby som ett problem. Det finns många som inte delar den uppfattningen.

Nu förväntas jag förklara varför mitt röstetal är högre än genomsnittet i denna valkrets. Alla som ställer frågan vet att den är omöjlig att besvara. Det är skickligt planterat. Jag har ju ”fel” röstetal. Att alla röster från 6:e kretsen skulle kunna tas bort utan att någon nämnvärd skillnad skulle ske på riksdagslistan verkar inte ha någon betydelse.

Just nu är moderaterna i Stockholm det enda parti som ser en medlemsökning i invandrartäta Tensta Rinkeby som ett problem. Jag hade beklagat om vi istället tappat massvis med medlemmar där.

Jag har tappat räkningen över alla grova och felaktiga anklagelser jag fått de senaste dygnen. Självfallet är alla källor muntliga och hemliga så ingen behöver stå till svars för beskyllningarna. Expressens uppgifter om en valkartell är helt grundlösa. Jag välkomnar verkligen förbundets utredning.

Min familj och jag har fotograferats genom våra fönster och reportrar har periodvis stått utanför vår dörr. Jag mår inget vidare och kan i princip inte sova. Min familj har definitivt inte gjort någonting och de mår lika illa. Tack till er som stöttar!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vännen! Du har alltid mitt stöd och jag röstade för dig i provvalet... Dock bor jag inte i Rinkeby utan vid Odenplan...

Ta hand om familjen!

/Per

Fredrik Kronberg, Lidingö sa...

En nackdel med nyheter på nätet är att man läser dem bara en gång - till skillnad från papperstidningen som det känns naturligt att gå tillbake och läsa igen. Efter att ha läst Christer Wennerholms och din kommentar så läste jag om nyheterna och fick en annan bild av dem. Mycket skrik för lite ull!
Kämpa på!

Anonym sa...

Dagens nyheter i tidningen är morgondagens omslagspapper till blommorna.

Anonym sa...

Som sagt av en gammal, finsk partiräv: "Det finns verkliga vänner. Så finns det fiender. Så finns det partikamrater"

Anonym sa...

Håll ut Mats, det kommer blåsa över. //Grönsvarta hälsningar // Weiron

Anonym sa...

Du och din familj har mitt stöd hela tiden!

/Joakim

Anonym sa...

Håll ut. Du kommer få upprättelse.

Anonym sa...

Efter regn kommer alltid sol.
Ta hand om dig själv och din familj.

MQ

Mats G Nilsson sa...

Tack för stöd. Noterar att många grönsvarta vet hur det känns att åka på en smäll men sen resa sig...