onsdag 28 januari 2009

Hamas väljer alltid bomben före freden


När det var folkpartiets Birgitta Ohlssons tur att tala så kom äntligen lite klarspråk om Hamas och deras ansvar för situationen i Gaza. Birgitta påpekade, vilket ingen tidigare gjort i debatten, att antalet civila offer faktiskt beror på att barn och andra civila använts som mänskliga sköldar vid raketramperna.
Hamas är ingen partner i fredsprocessen. De vill inte ha fred. Hamas vill inte ha ett Israel överhuvudtaget, de vill skapa ett islamiskt välde. Hamas är en av EU, FN och USA ansedd terrororganisation som definitivt skulle kunnat stoppa raketbeskjutningarna om man bara ville.
Birgitta tog även upp den orimliga kopplingen mellan dagens situation i Gaza med den utrotning som krävde 6 miljoner judars liv. Dessa offer som inte ens var födda när staten Israel bildades.
Sist men inte minst var det Birgitta Ohlsson som deklarerade att det grundläggande problemet för fredsprocessen vare sig är israeler eller palestinier. Problemen stavas Hamas, Hizbollah och diktaturer som Syrien och Iran. Kloka ord.
Även Alf Svensson höll ett bra anförande och påpekade att Irans stöd till Hamas knappast berodde på att Iran söker fred med Israel.

2 kommentarer:

Dag Selander sa...

Bra, Mats, med dina kommenterande bilder från idag. Glad att jag upptäckt din blogg just nyss. Du är härmed blogrolled ;-)
//Dag Sr

Mats G Nilsson sa...

Du är hjärtligt välkommen!