måndag 6 juli 2009

Sänk skatten istället!

Göran Hägglund uttalar sig om alkohol och det blir som det brukar bli när kristdemokraterna tar till orda om alkohol. Mer restriktioner och högre skatter. Precis som om det brukar fungera.

Det finns mycket man borde göra för att minska alkoholmissbruket, särskilt bland unga. Men att höja alkoholskatten är en dålig åtgärd. Det kommer bara underlätta försäljningen av hemränt, smuggelsprit och andra berusningsmedel. Inget av detta är särskilt positivt. Varannan svensk tycker det är okej att köpa sin alkohol utanför Systembolaget. Socialministern borde verka för att den andelen minskar och inte ökar.

Tack och lov är motståndet kompakt från övriga allianspartier. Glädjande att vi moderater inte står ensamma denna gång.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen till St Görans
sjukhus och alkoholakuten där.
Stanna ett par timmar och se
vad alkoholen kan ställa
till med.
Där finns a-lagare, piloter,
it-konsulter, brevbärare, förskollärare och en dag kanske
även du????????

Mats G Nilsson sa...

Jag kan gärna komma till S:t Görans om du vill. Har varit där många gånger. Vad är din poäng? Många bilolyckor så du vill förbjuda bilar?

Rickard sa...

Att kollektivt bestraffa alla svenskar för att ett fåtal som inte kan hantera spriten (och vilka säkerligen inte bryr sig om hur mycket spriten kostar eller hur man få tag på den) kommer inte att hjälpa någonting. Snarare medför det att den vanlige svenskens drickande blir mera tabubelagt och speciellt. Nej förmynderiet har vi haft nog med de senaste årtiondena.