fredag 5 december 2008

Nyheter från the Right Side

Några dagar har gått utan uppdateringar. Tro det eller ej men det beror på tekniken..

En hel del finns att rapportera från den republikanska sidan. Saxby Chambliss vann i Georgia och ser därmed till att demokraterna inte uppnår den omtalade 60-40 majoriteten i senaten. Chambliss var väldigt tydlig med Sarah Palins effekt på valutslaget.

Senatsvalet i Minnesota är ännu inte avgjort. Med 99 procent av rösterna räknade så leder republikanen Norm Coleman med 251 röster. Saken är dock inte klar p g a de utmanade valsedlar som finns från båda håll. Dessutom saknas visst 133 röster från ett distrikt som anses gynna demokraten Al Franken.

I slutet av januari nästa år väljer republikanerna ny ordförande. Denna post är inte den mest publika men den kommer vara mycket betydelsefull för vilken väg partiet kommer att gå.

Spekulationerna är i full gång och bl a nämns Michigans partiordförande Saul Anuzis som en av kandidaterna. Det skulle betyda ett tydlig fokus på ekonomiska frågor. Det spekuleras också om detta kan vara en lämplig post för Mitt Romney om han överger presidentplanerna.

Den avgående presidentens bror, Jeb Bush, kan tänka sig en politisk comeback efter att ha lämnat posten som guvernör i Florida för ett år sedan. Motivet sägs vara att Jeb Bush inte vill att partiet går till vänster.

Visst har det hänt en del på den demokratiska sidan också men det har ni läst i tidningarna. Här finns en bra sammanställning av Obamas administration så här långt.

Inga kommentarer: